Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow
 

Het Van Wassenaer Orkest is een orkest voor gevorderde amateurs. We werken met een halfjaarlijks programma en geven een voor- en najaarsconcert.

Ontstaan

Het Van Wassenaer Ensemble werd in 1986 opgericht door de violiste Janine Grabowsky. Het dankt zijn naam aan de Nederlandse musicus, componist en diplomaat Unico Wilhelm graaf van Wassenaer (1692-1766). In 1979 ontdekte musicoloog Albert Dunning dat de zes Concerti Armonici, die tot dan aan Pergolesi, Ricciotti en andere componisten waren toegeschreven, in werkelijkheid van de hand van Van Wassenaer zijn.

Sinds de oprichting is het ensemble geleidelijk uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest.  In 2008 is daarom de naam veranderd in Van Wassenaer Orkest.

De concerten van Van Wassenaer worden regelmatig op het programma gezet. Deze worden dan gespeeld in een kleinere bezetting, het orkest weer ingekrompen tot een ensemble.

Opnames

Hieronder zijn de opnames te zien en te beluisteren van ons Jubileum Beethoven concert op 24 oktober 2021. De solist is Merel Vercammen.

Ouverture Die Geschöpfe des Prometheus, L. van Beethoven
Vioolconcert in D Groot, L. van Beethoven
2de Symfonie in D groot, L. van Beethoven