Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
previous arrow
next arrow
 

Ervaar de betovering van klassieke muziek met het Van Wassenaer Orkest!

Het Van Wassenaer Orkest is een klein symphonieorkest voor en door goede en gevorderde amateurs. Onder leiding van onze bevlogen dirigent, Pieter van der Wulp, werken wij met passie, emotie en plezier aan ons repertoire. Binnen ons orkest heerst een prettige sfeer waar de liefde voor klassieke muziek, ontwikkeling en toewijding samengaan. Twee keer per jaar brengen wij ons zorgvuldig geselecteerde repertoire ten gehore tijdens onze concerten waar wij zeer geregeld een podium bieden voor jong talent.

Ontdek het Van Wassenaer Orkest en laat je inspireren door onze passie voor klassieke muziek!

Ontstaan

Het Van Wassenaer Ensemble werd in 1986 opgericht door de violiste Janine Grabowsky. Het dankt zijn naam aan de Nederlandse musicus, componist en diplomaat Unico Wilhelm graaf van Wassenaer (1692-1766). In 1979 ontdekte musicoloog Albert Dunning dat de zes Concerti Armonici, die tot dan aan Pergolesi, Ricciotti en andere componisten waren toegeschreven, in werkelijkheid van de hand van Van Wassenaer zijn. Sinds de oprichting is het ensemble geleidelijk uitgegroeid tot een klein symfonieorkest. In 2008 is daarom de naam veranderd in Van Wassenaer Orkest.

Opnames

Hieronder zijn de opnames te zien en te beluisteren van ons Jubileum Beethoven concert op 24 oktober 2021. De solist is Merel Vercammen.

Ouverture Die Geschöpfe des Prometheus, L. van Beethoven
Vioolconcert in D Groot, L. van Beethoven
2de Symfonie in D groot, L. van Beethoven