Pieter van der Wulp

Pieter van der Wulp (1974) werd in Groningen geboren en begon op jonge leeftijd met viool om later over te stappen op altviool. Hij deed mee aan allerlei orkestprojecten zoals het Nederlands Studenten Orkest, het Nationaal Jeugdorkest en Operafestival België.

In 2000 begon hij met dirigeren bij het Groninger Studentenorkest Bragi en richtte het orkest Helicon op, dat op projectbasis grote werken voor kamerorkest uitvoert, zoals de Eroïca Symfonie van Beethoven en Stravinsky’s ‘Pulcinella Suite’. Hij volgde verschillende masterclasses en in 2004 startte hij met de studie Orkestdirectie aan het Conservatorium van Rotterdam bij Jan Stulen en Hans Leenders. In 2009 rondde hij zijn conservatoriumstudie cum laude af, met een uitvoering van Brahms’ Derde Symfonie en Schönberg’s ‘Pierrot Lunaire’.

Pieter van der Wulp is actief als freelance dirigent en altviolist, zowel binnen als buiten Nederland. Hij dirigeerde onder meer het Baltimore Chamber Orchestra in de Verenigde Staten,  het Orchestra da Camera Fiorentina in Italië, en het Orquesta de Córdoba in Spanje. Ook dirigeerde hij in Aix-en-Provence een ensemble van de Berliner Philharmoniker met werken van Mendelssohn en Ravel. Als altviolist speelt hij regelmatig in verschillende producties van The Northern Consort, waaronder de Matthäus Passion, de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach.

Paul Martens

Na het vertrek van Benjamin Boers, die in het voorjaar van 2022 met een zelf samengesteld afscheidsconcert als dirigent na 35 jaar ons vaarwel zei, nam Paul Martens als interim-dirigent het stokje over voor het najaarsconcert 2022. Zijn enthousiasme en vakmanschap brachten ons een waardevol en plezierig repetitieseizoen. Hummel’s trompetconcert, een van de programma-onderdelen, klonk geweldig!

Benjamin Boers

Benjamin Boers *) was 35 jaar lang dé dirigent van het Van Wassenaer Orkest; met zijn eigen selectie van muziekstukken namen we in juni 2022 feestelijk afscheid  van elkaar.  Daarmee vertrok de man van het eerste uur, onder wiens leiding meer dan 70 concerten door het Van Wassenaer Orkest zijn gespeeld. Een geweldige kenner en dirigent  is daarmee van ons orkesttoneel verdwenen. De vrijheid is hem van harte gegund.

*) Boers studeerde hobo aan het koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 1987 maakte hij zijn entree bij het Van Wassenaer Ensemble. Hij was vele jaren als hoboïst verbonden aan verschillende orkesten, waaronder het Residentie Orkest en het Nederlands Ballet Orkest. Sinds 1984 was hij docent hobo en muziektheorie/solfège aan de Streekmuziekschool Leiden; en sinds 2004 werkte hij als docent muziek aan de basisscholen Christelijke Montessorischool en O. G. Heldringschool, beide te Den Haag. Voor zijn verdiensten voor het muziekleven in Wassenaar werd hij onderscheiden met de zilveren penning van de Gemeente Wassenaar.